Elementary Maria Manent: Mindstorm EV3 education

Elementary Maria Manent: Mindstorm EV3 education

Benvolgudes famílies! Ja estem acabant el curs i amb aquest nou post volem informar-vos de les activitats que s’han fet a Elementary durant aquest últim trimestre.

MINDSTORM EV3 EDUCATION

. Creació/Programació del model “Insect”

Després de tota la feina realitzada durant el segón trimestre per a salvar el planeta de la

polució ve la creació d’insectes que ajudin als pocs que queden amb vida, per agilitzar el

procés, com ara be abelles robot.

. Creació/Programació del model “Truck”

Toca crear un ecosistema nou, necessitarem un camió per a transportar el material.

. Creació/Programació del model “Grúa”

Continuem amb la construcción de maquinaria que ens ajudi a crear el nou ecosistema

. Creació/Programació del model “Turtle”

I seguim creant més robots, aquesta vegada una tortuga per a ajudar a arribar a la Platja a totes les tortuguetes que estàn naixent gràcies a que les nostres platjes han quedat netes de tota contaminació.

MY LITTLE ALCHEMY

Descobrim elements de la natura i quins altres elements podem aconseguir gràcies a la barreja que fem entre ells i d’altres que anem creant.

SCRATCH

. Animació “la meva setmana santa”

. Animació “vacances estiu”

Cóm podeu veure hem fet activitats de robòtica amb el set de Lego Mindstorm EV3.: construint i programant els nostres robots.

Potser molts de vosaltres encara us fareu la pregunta de: Què és Lego Mindstorm EV3?

Us expliquem: Es un maó programable que va sorgir de la idea de Lego per a fer que les construccions cobressin vida. “La Robòtica Lego Mindstorms contribueix al desenvolupament i enfortiment d’habilitats, així mateix a la construcció del coneixement, ja que el Lego en ser manipulat pels alumnes facilita l’aprehensió d’aquest, passant de l’abstracte al concret, tenint com a resultat l’aprenentatge desitjat a través del procés “aprendre fent”.

Aquí una petita ressenya pels qui voleu aprofundir una miqueta més:

La Robòtica Lego sorgeix d’un acord entre el Lego i el MIT (Massachusetts Institute of Technology). En aquest tracte s’intercanviarien recerques sobre com aprenen els nens; d’aquí, Lego obtindria idees de com millorar els seus productes. Aquest acord va donar pas al desenvolupament del maó programable. Una de les grans aportacions a la creació d’aquest, és que Papert, un dels membres de MIT, es va basar en el constructivisme de Piaget, en el qual, s’esmenta que és millor l’aprenentatge on els estudiants exerceixen les seves activitats d’enginyers o inventors com a via d’accés a la ciència, desenvolupant així una forma de pensar pròpia dels científics.

La finalitat del Lego Mindstorms® Education és aconseguir que els estudiants puguin dissenyar, construir programes i posar a prova els robots; desenvolupant la creativitat i les habilitats per a resoldre problemes.

Beneficis immediats:

  • S’involucren activament en el seu propi procés d’aprenentatge.
  • Desenvolupen la intuïció científica i d’enginyeria.
  • Desenvolupen els seus interessos en matemàtiques i tecnologia científica.
  • Potencien les seves habilitats de recerca i resolució de problemes, així com lectura, escriptura, habilitats de presentació i creativitat.”

Text extret de l’article “La robòtica Lego Mindstorms®: un recurs didàctic per a enfortir el pensament lògic matemàtic” de Lourdes Beatriz Lamoyi Villamil

Us deixem aquest vídeo on podreu veure algunes fotografies de la nostra activitat! esperem que us agradi!

Bon estiu!

No Comments

Post A Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Abrir chat
¡Hola!

¿En qué podemos ayudarte?